Köpa begagnad bil?

Ska du köpa bil? Hos Blennows Bil hittar du ett stort utbud av högkvalitativa begagnade bilar till salu. Vi hjälper dig när du ska köpa begagnad bil, hos oss kan du exempelvis köpa KIA, Mercedes, BMW, Volvo eller Toyota.  Välkommen.

Att tänka på när du köper begagnad bil

När du ska köpa bil kan det vara svårt att välja rätt. Det är ett stort köp,  därför är det viktigt att du vet vad det är du köper. För att underlätta för dig själv inför ditt bilköp är det viktigt  att du hittar en bilhandlare som är kompetent och kan hjälpa dig att göra rätt val. Hos oss på Blennows Bil får du den hjälpen du behöver för att hitta rätt bil för dina behov och bli riktigt nöjd när du ska köpa en ny begagnad bil. Kanske är det dags att köpa den första bilen? Eller har familjeförhållandena ändrats och det är det dags att köpa en större bil? Letar du kanske efter en mer bränslesnål bil eller vill du helt enkelt ha en annan sittkomfort? Se vår korta guide nedan för ett tryggare bilköp.

Vi är stolta över att kunna presentera ett stort urval av bilar i vår bilhall och vi har alltid ett flertal märken bland våra begagnade bilar på lager. Förutom att du kan köpa KIA hos oss säljer vi även andra välkända märken från både asiatiska och europeiska tillverkare. Hos oss hittar du även nyare begagnade bilar från BMW, Volvo, Volkswagen, Mercedes, Mazda, Toyota, Peugeot och Audi.

Kontakta oss på telefon eller kom gärna in och ta en titt i vårt showroom, där hjälper våra kompetenta och erfarna säljare dig att hitta rätt bil för just dina behov.

Vi finns i Skurup, centralt i Skåne, nära både E65, flygplats och Pågatågen.

 

Vår guide för ett tryggare bilköp

Välj typ av bil först
Börja med att komma fram till vilken typ av bil du behöver och välj bilmodell utifrån det. När du bestämt dig, eller om du var säker från början, tittar du runt och skaffar dig en bild av prisläget. Priset för samma bil kan variera mycket. Vi på Blennows är noga med att alltid ligga i rätt prisläge så att du som köpare skall känna dig trygg med din bilaffär och investering.

Provkör bilen
Våra tekniker säger att man bör provköra bilen i minst 20 minuter. Då får man tid att testa alla funktioner i bilen i form av instrument och utrustning. Vi ligger väldigt strategiskt till i Skurup med närhet till både stadskörning, landsvägskörning och motorvägskörning. Testa bilen ordentligt i alla miljöer. För oss är det viktigt att rätt bil hamnar hos rätt kund och att alla blir nöjda.

Kontrollera bilen
Testa klimatanläggningen. Den ska kunna producera kall luft.
Leta efter rost. Gå igenom bilens kaross. Lyft på mattor och reservhjul. Titta på trösklarna om det finns spår av rost eller lagringar.
Öppna motorhuven. Är det allmänt oljigt och smutsigt kan det bero på bristande underhåll.
Kontrollera att oljan är ”ren” – inte svart.
Ta reda på hur många nycklar som finns till bilen. Bilnyckeln är en värdehandling och saknas en nyckel ska den omedelbart kodas bort från bilens dator.
Är bilen servad och besiktigad? Titta i serviceboken och kontrollera att bilen blev godkänd på bilbesiktningen​.
Är bilen varudeklarerad? Vi på Blennows varudeklarerar alla våra bilar så att du som köpare skall känna dig trygg i vilket skick bilen är i, utifrån ålder och hur långt den har gått. Där finns också uppgifter om bland annat skatt och garantier.

Skriva avtal
När du köper bil av en bilhandlare gäller konsumentköplagen, som är tvingande till konsumentens fördel. Villkor i köpekontraktet där du får sämre rättigheter än vad som sägs i konsumentköplagen är ogiltiga. Det är för oss viktigt att du känner dig trygg i din bilaffär hela vägen. Fråga gärna om du undrar över någonting. Enligt branschpraxis, som är riktlinjer för hur en specifik bransch bör agera, ska avtal vid köp av bil vara skriftliga.

Finansiering
För att kunna köpa en bil kanske du behöver låna pengar. Du kan låna upp till 80 procent av bilens pris, resterande 20 procent är din egen insats. Det kan du betala kontant eller genom att lämna in en inbytesbil. Vi hjälper er gärna och samarbetar med både Wasa Kredit och Santander Bank för att kunna erbjuda er bästa möjliga finansieringslösning.

Leveranskontroll
När du hämtar din bil är det bra att göra en leveranskontroll innan du kör iväg med bilen från bilhandlaren. 
Kontrollera bromsar, styrning, lampor, vindrutetorkare och övriga rörliga delar. Be säljaren att följa med på provturen.
Kontrollera att lacken inte är skadad. Det kan vara svårt att bevisa att en skada uppkommit innan bilen levererades om du upptäcker det efter köp.
Kontrollera att bilen levereras med de detaljer som står med i köpehandlingen.
Om bilen saknar funktioner som ni har kommit överens om, anteckna dessa i köpehandlingen och be säljaren skriva under innan du tar med bilen hem.
Om säljaren har åtagit sig att ordna saker efter att du har tagit med dig bilen hem, exempelvis leverera vinterdäck vid ett senare tillfälle, se till att få det bekräftat skriftligen.
Kontrollera att alla handlingar som hör till bilen finns med som kontrakt, instruktionsbok, registreringsbevis och eventuella garantihandlingar.

Ska du sälja din bil?

 

Vi vill köpa bil! Blennows Bil vill gärna köpa KIA, Volvo, BMW, Mercedes eller Volkswagen. 
Oavsett tillverkare – vi vill gärna köpa din bil!
 

Boka bilservice

 

Vill du boka service till din KIA, BMW, Volvo eller något annat bilmärke? Kontakta oss. Sedan mer än tio år tillbaka är vi specialiserade på KIA service, men vi genomför även service på de flesta andra bilmärkena.

Boka här

Välj en av våra partners för att räkna ut finansieringen

Santander Consumer Bank

Wasa Kredit

Räkna här